top of page
beach-2644232.jpg

Επιστολή στο Τοπικό Συμβούλιο Ερεσού για τη φροντίδα του Φοινικόδασους.




Αγαπητά μέλη του τοπικού συμβουλίου,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογος Θεόφραστος ανέλαβε και εφέτος το κόστος συντήρησης του φοινικόδασους (κλάδεμα και πότισμα), όπως άλλωστε και κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Έχει κάνει, επίσης, προσπάθειες για την προστασία του ποτιστικού συστήματος των φοινίκων και της άλλης φυσικής βλάστησης (αστοιβιές, κρινάκια της θάλασσας, αμάραντα, σμυρχιές, βούρλα κ.α.) από τα τροχοφόρα που εισβάλουν στην παραλία καταστρέφοντάς τα, παραβιάζοντας τη νομοθεσία (Ν 3937/2011). Τοποθετώντας καλαίσθητους ξύλινους φράχτες και ογκώδεις πέτρες αποτρέπεται η είσοδος των αυτοκινήτων και άλλων τροχοφόρων χωρίς να αποτρέπεται , φυσικά, η κυκλοφορία των επισκεπτών της παραλίας. Με την σύμφωνη γνώμη σας, όπως και κατά τα προηγούμενα χρόνια, θα τοποθετήσουμε και εφέτος συμπληρωματικά μερικές πέτρες στην τοποθεσία πίσω από την τρίτη καντίνα καθώς και ένα λουκέτο ώστε να μην ανοίγει το κιγκλίδωμα που υπάρχει εκεί, παρά μόνο για την τροφοδοσία της καντίνας (το κλειδί θα δοθεί στους ιδιοκτήτες της καντίνας).

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πρόθεση μας να τοποθετήσουμε μια ενημερωτική πινακίδα για το φοινικόδασος. Μαζί με το Σύλλογο Ερεσιωτών Φανίας, πραγματοποιήσαμε παζάρι με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την πινακίδα αυτή, που θα ενημερώνει τους επισκέπτες για την σημασία της προστασίας του φοινικόδασους που φυτεύτηκε από τον δήμο Ερεσού Αντίσσης. Το σχετικό κείμενο (το οποίο σας συνυποβάλλουμε) θα είναι γραμμένο και στα αγγλικά. Προς το παρόν ετοιμάζεται η μακέτα και μόλις ολοκληρωθεί θα σας υποβληθεί για έγκριση.

Τελειώνοντας θα σας παρακαλούσαμε να ενεργήσετε έτσι ώστε να αποτρέπεται η στάθμευση αυτοκινήτων πίσω από την πρώτη καντίνα υπενθυμίζοντας στον ιδιοκτήτη να βάζει την αλυσίδα στο άνοιγμα του ξύλινου φράχτη που υπάρχει ΜΟΝΟ για την τροφοδοσία του. Παρά το σήμα που απαγορεύει την στάθμευση, δυστυχώς όλο το καλοκαίρι ο χώρος αυτός λειτουργούσε ως πάρκινγκ παραβιάζοντας το νόμο 3937/2011.

Με τιμή

Το ΔΣ του Συλλόγου των Απανταχού Ερεσίων ο "Θεόφραστος"


Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Ελένη Τζαννέτου Μαρία Τσεκλένη


27 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page