top of page
DSC_0492_Fotor.jpg

Ερεσός

Το μέρος που είναι πάντα όλες και όλοι ευπρόδεκτοι

Τι πιο μαγικό από το να κάνεις διακοπές σε ένα μέρος όπου νιώθεις να
σταματάει ο χρόνος, το μυαλό σου να ταξιδεύει σε θάλασσα και μαγικά βουνά,
το πνεύμα να ισορροπεί. 
Διακοπές στην Ερεσό σημαίνει ανεμελιά, επικοινωνία, αποδοχή, διασκέδαση,
άθληση, χαλάρωση, επαφή με τον εαυτό!

250px-Eresos_alley,_Lesvos.jpg

Η Σκάλα Ερεσού ή Γυαλός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παραθεριστικά μέρη της Λέσβου. Βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το χωριό της Ερεσού και ενώνεται με αυτό μέσω του κεντρικού καταπράσινου δρόμου με τις μουριές, τα πλατάνια και τις συκιές που διασχίζει τον πανέμορφο κάμπο της Ερεσού Η οργανωμένη παραλία της εκτείνεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων περίπου και έχει κερδίσει επανειλημμένα το ευρωπαϊκό βραβείο της Γαλάζιας Σημαίας.

Στην περιοχή υπάρχει και αρχαιολογικό μουσείο από το 1962 με μοναδικά ΑρχαϊκάΚλασσικά και Ελληνιστικά ευρήματα. To 2001, με απόφαση της Κ' ΕΚΠΑ, κρίθηκε αναγκαίο τα ευρήματα και διάφορα κτίσματα να μεταφερθούν στην Μυτιλήνη και να συντηρηθούν. Το μουσείο παρέμεινε κλειστό έως τον Σεπτέμβριο του 2011 όπου και ξεκίνησε η επαναλειτουργία του.

Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και ο Ιερός τάφος και η σαρκοφάγος με τα λείψανα του Άγιου Ανδρέα του Ιεροσολυμίτη Αρχιεπίσκοπου Κρήτης, ο οποίος κατά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη το έτος 740 πέθανε μέσα στο πλοίο που έπλεε κοντά στα παράλια της Ερεσού.

7.jfif

Οδοιπορικό στην Ερεσό

Τουρισμός στην Ερεσό

Η Σκάλα Ερεσού με την εκπληκτική αμμουδιά και τη χαλαρή ατμόσφαιρα, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Σαπφώ, κατάφερε με τον καιρό να αγκαλιάσει πολλές κουλτούρες, τον εναλλακτικό τρόπο ζωής και τις ομοφυλόφιλες γυναίκες απ' όλο τον κόσμο, οι οποίες επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι στον τόπο όπου αισθάνονται ελεύθερες.

Ο Τουρισμός της Ερεσού είναι κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες με τον περισσότερο κόσμο να προτίμα να την επισκέπτεται τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.  

 Φέτος για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός Φεστιβάλ που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα. 

Ξεκινόντας από το Queer Ranch, το Eresos Free Beach Festival , το δικός μας 6ο μουσικό Φεστιβάλ και το καθιερωμένο ετήσια Φεστιβάλ Γυναικών Ιnternational Eressos Women's Festival  όπου κλείνει και η τουριστική σεζόν. 

  

Η μεγαλύτερη προσέλευση γίνεται τον Σεπτέμβρη, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Γυναικών, που ξεκινάει το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα. Για δύο εβδομάδες οι γυναίκες μπορούν να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και πολιτιστικά σεμινάρια όπου θα εκφράσουν τη δημιουργική τους πλευρά, ή απλώς να απολαύσουν τη θάλασσα, τα σπορ και τη "γλυκιά ζωή" της Σκάλας. Τα βράδια, τα μπαρ με μια σειρά από γνωστές DJs, αναλαμβάνουν τη σκυτάλη της διασκέδασης. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώνονται εκδρομές στο νησί, για να γνωρίσουν οι επισκέπτριες και τις υπόλοιπες ομορφιές της Λέσβου.

Πείτε μας τη γνώμη σας

bottom of page