top of page
beach-2644232.jpg

Καλό ταξίδι Σπύρο!



Σήμερα 24/12/22, κηδεύτηκε ο Σπύρος Γαληνού στον Ιερό Ναό της Χρυσομαλλούσας, ο τελευταίος δήμαρχος του ενιαίου δήμου Λέσβου. Η κηδεία του έγινε με δαπάνη του Δήμου και με τιμές εν ενεργεία Δημάρχου. Ο Σπύρος Γαληνός συνέδεσε το όνομά του με μια από τις δυσκολότερες ιστορικά περιόδους του νησιού. Μέσα στη δίνη της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης πάλεψε και κράτησε το νησί όρθιο «όχι σαν νησί της ντροπής, αλλά σα νησί της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, σαν νησί για το οποίο στο μέλλον θα περηφανευόμαστε και προπάντων θα περηφανεύονται τα παιδιά μας. Έβαλε στην άκρη το μικρό και το εφήμερο. Και ανασκουμπώθηκε μαζί με τους συνεργάτες του να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Πρώτο του μέλημα όλα αυτά τα χρόνια ο πολίτης. Ο άνθρωπος. Και ο συνάνθρωπος. Κι έπεσαν πάνω του να τον φάνε.» (Μπαλάσκας, 23/12/22, ΣΤΟΝΗΣΙ)

Τις δύσκολες εκείνης ώρες, «από το μίσος και τον ρατσισμό προτίμησε και προέταξε σταθερά ένα λόγο συγκαταβατικό, αρθρώνοντας ένα λόγο ουσιαστικό και ανθρώπινο. Όπως λεγόταν τότε και επαναλαμβάνεται και τώρα :Η Λέσβος δίχως τον Γαληνό εκείνες τις μέρες θα μπορούσε να είχε εκτροχιαστεί» (Γ. ΤΥΡΙΚΟΣ ΕΡΓΑΣ, 23/12/22, ΣΤΟΝΗΣΙ).

Ο Σπύρος Γαληνός, σε ότι κι αν έκανε από το 2015, όρισε ένα εντελώς δικό του όριο. Δεν σταμάτησε να παίρνει την πολιτική ευθύνη και να δρα ακόμη και όταν κλονίστηκε η υγεία, όταν ξεκίνησε μια άγρια κατασυκοφάντησή του.(Μ. Ορφανός, 24/12/22, ΣΤΟ ΝΗΣΙ)

Καλό ταξίδι Σπύρο!

16 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page